AMV bij ‘opmaat’

Muziek speelt een hele grote rol in ons dagelijkse leven. Diverse onderzoeken tonen aan dat muziek maken en naar muziek luisteren erg belangrijk is voor de ontwikkeling van de hersenen en de motoriek. Dat is geweldig nieuws, want muziek luisteren, op muziek dansen en zeker muziek maken, is niet alleen heel erg gezellig, maar ook ontzettend leerzaam.

Om deze redenen geven wij bij onze muziekvereniging al sinds 2018 het welbekende AMV. AMV staat voor algemene muzikale vormgeving. Wij oefenen op een leuke en spelende wijs samen met de kinderen de muzikale basis door middel van dans en muziek. Hier kunt u denken aan ritmegevoel, melodiegevoel, dynamiek, tempo en de functie van muziek. Tijdens de AMV lessen komen alle onderdelen aan bod. Dit wordt elke week per onderdeel ingedeeld. Wij leren de kinderen noten lezen, een instrument bespelen, maar geven ook danslessen. Er zijn namelijk diverse optredens in Berlikum waarbij de leerlingen van de AMV groep alvast met pompons mee kunnen lopen om wat ervaring op te doen. Dit is uiteraard niet verplicht, maar de meeste kinderen vinden dit ontzettend leuk om te doen.

Aan het eind van de AMV cursus zullen alle leerlingen een leuk optreden verzorgen voor alle vrienden en familie. Na de zomervakantie krijgen de kinderen de gelegenheid om ervoor te kiezen of zij door willen gaan met dans of muziek. Het is dan de bedoeling dat zij een keus gaan maken en doorstromen naar onze jeugdband of colorguardgroep.

De AMV lessen zijn enorm populair, vandaar dat wij helaas moeten besluiten dat er maximaal 15 kinderen per groep zich kunnen aanmelden. Meld uw kind daarom zo snel mogelijk aan voor de donderdag middag lessen om 17:00 tot 17:30 uur. 

Als uw kind een andere leeftijd heeft dan de benoemde doelgroep, maar wel enorm geïnteresseerd en enthousiast is, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier of via de mail. Wij geven ook andere leeftijden in groepsverband of individueel les en staan altijd open voor oplossingen.

Contact

Vul onderstaand formulier in om uw kind aan te melden voor het AMV. Bij het aanmelden is alleen de volledige naam
en geboortedatum van uw kind voldoende. U krijgt hierna van ons een uitnodiging met verdere informatie.

Heeft u nog vragen? Stel uw vraag en wij nemen zo spoedig contact met u op.