Jeugdconcert!

Vrijdagavond 16 december was het dan eindelijk zover: het jeugdconcert!

Vanaf begin november kregen 32 leerlingen uit groep 5 van de basisscholen OBS Lyts Libben en CBS de Fugelsang muziekles van dirigent en muziekleraar Syde van der Ploeg. 7 weken lang hebben ze geleerd hoe ze een instrument moeten bespelen. Afgelopen vrijdag mochten zij aan het publiek laten horen wat zij die weken geleerd hebben.

Voorafgaand aan het concert kregen de kinderen patat en een frikandel of kroket. Toen de buikjes lekker gevuld waren, was het tijd voor de generale repetitie. 7 uur was het dan eindelijk zover. Het publiek stroomde binnen en in een mum van tijd was de zaal gevuld met ouders en fans. Onder leiding van Syde lieten de leerlingen de stukken horen waar ze op geoefend hebben, met als grote finale een stuk samen met het korps! Ook de jeugd van de drumband was aanwezig. Het was een prachtig concert en wij als ‘OpMaat’ hopen natuurlijk dat de leerlingen verder gaan met muzieklessen. Mocht jij nu  denken: ‘muziekles, dat lijkt mij wel wat!, dan heten wij jou graag van harte welkom; je instrument staat al voor je klaar!

Similar Posts