Schoolproject concert 29 januari 2016

Schoolproject concert
Vrijdagavond 29 januari 2016 stonden maar liefst 28 jeugdige muzikanten op het podium van Sans Souci. Backstage kregen ze eerst allemaal een lekkere snack; patat en een hapje naar keus. Na het eten werd de spanning met de minuut groter en voor sommige muzikanten was bewegen dan ook de enige oplossing. Tikkertje en

verstoppertje was de remedie tegen de stress. Rond een uurtje of kwart voor zeven was het dan toch echt de hoogste tijd om het podium te betreden. Rij voor rij werden de blinkende bugels, cornets en trompetten uit de koffers gehaald. Even “inspelen” en ze waren klaar voor een avondvullend programma. Ze lieten onder leiding van Syde van der Ploeg, de ingestudeerde liederen horen met als spetterend slotstuk: Fireball. Om te ervaren hoe het is om dirigent te zijn mochten twee jongeren het korps ‘OpMaat’ dirigeren. Het korps was ook aanwezig om de pauzes van het jeugdorkest even op te vullen. Het was een prachtig concert en wij als ‘OpMaat’ hopen van harte dat we veel muzikale harten bij de jeugd en de ouders hebben doen laten kloppen. Mocht dit het geval zijn dan is muziekles natuurlijk wat voor jou! We heten je graag welkom; je instrument staat al voor je klaar.

Similar Posts