OpMaat biedt leerlingen basisscholen een unieke muzikale kans.

Muzykferiening ‘OpMaat’ verzorgt de komende weken een muziekproject aan de groepen 5 van de basisscholen in Berltsum. Op een speelse manier kunnen de kinderen ervaren hoeveel  plezier het maken van muziek hen geeft.

Onder leiding van een professional: Syde van der Ploeg, krijgen de kinderen 10 muzieklessen op bugel, cornet of trompet. Een unieke kans voor kinderen om in aanraking te komen met de blaasmuziek. Geheel kosteloos kunnen ze ontdekken of het spelen op het blaasinstrument iets voor hen is.  De eerste muzieknoten klinken misschien nog niet zoals het eigenlijk bedoeld is maar zoals bij alle hobby’s geldt: oefenen baart kunst. En dit kan, want ze krijgen de kans om het instrument mee naar huis te nemen om thuis de geleerde noten in te studeren.  Het project zal worden afgesloten met een concert. Hier zal binnenkort meer informatie over volgen. Meer foto’s zijn te vinden onder media.

 

Similar Posts