Jeugd van ‘OpMaat’ schitterde tijdens het jeugd/solisten festival 2015

Ieder jaar organiseert de federatie Muziekverenigingen Menameradiel een jeugd/solisten festival.
Tijdens dit festival kunnen alle leerlingen die een slaginstrument of een blaasinstrument bespelen op diverse niveaus, een optreden verzorgen. Er is ook een prijs voor het beste jeugdorkest.
De belangstelling  was ook dit jaar weer enorm; 42 solisten en 4 jeugdkorpsen deden mee aan dit festival. Iedere deelnemer is door jurylid Durk Krol beoordeeld naar zijn of haar categorie. Nieuw dit jaar is de Eenhoorn Wisselprijs voor de solisten met het hoogste aantal behaalde punten. Deze prijs is beschikbaar gesteld door de gemeente Menameradiel. Burgemeester van Mourik was aanwezig om de prijzen uit te reiken.
De fanfare “OpMaat’ heeft op dit moment een groep enthousiaste gevorderde jeugdleden. Zij beschikken over een B, C of dDdiploma. Enkele leden hebben meegedaan aan dit festival. Ze speelden een solo onder begeleiding van de pianiste mevrouw van Halderen.

Als eerste was Siebe van der Sweep aan de beurt. Hij speelde op zijn euphonium het muziekstuk Andante en Scherzo. Dit muziekstuk zal hij ook spelen tijdens zijn C examen wat plaats zal vinden in de maand juni. Hij kreeg van de jury 84 punten. Wat een prachtige prestatie is.

Arjen Herder speelde op trompet het stuk Mira. Arjen is in het bezit van een B diploma. Hij kreeg een prachtig juryrapport en maar liefst 90 punten. Dit is een eerste prijs met lof! Arjen behaalde een 2e plaats.  De eerste plek was voor Ilona Sinnema uit Menaam , zij kreeg 91 punten en won de Eenhoorn Wisselprijs.

Als laatste was Jantine Stoffers aan de beurt. Zij speelt op bugel. Ze speelde het stuk Concorde. Jantine is in het bezit van haar C-diploma en kan dit stuk volgend jaar ook spelen tijdens haar D- diploma. Dan is het spelen van een solo namelijk een verplichting. Ze behaalde 89 punten en won daarmee een eerste prijs. Door mee te doen aan dit solistenfestival kunnen de leerlingen podiumervaring opdoen en natuurlijk is het een motivatie om muziek te blijven maken.  We zijn trots op enthousiaste jeugdleden, die streven naar een hoog niveau. Dit is de toekomst van OpMaat.

Similar Posts