Gouden Spiker Festival 2014

Zaterdag 17 mei 2014 was het dan eindelijk zover! Na weken van keihard repeteren mochten we als fanfare ‘OpMaat’, als negende en laatste korps, het podium in Ureterp betreden! Ons repertoire was verrassend en uitdagend.

Bij het Gouden Spiker Festival is het verplicht om een koraal, een verplicht werk, een solistisch werk en een mars ten gehore te brengen.

Lisanne Terpstra was onze soliste. Ze speelde de solo Concerto d ‘Aranjuez op haar bugel. Met gemak en vol overtuiging wist ze de zaal te boeien. Super knap dat ze zo ontspannen voor publiek kan spelen.

Het vaste werk was Klezmeriana van Jan de Haan. Een werk met een prachtig zigeunerthema. Erg vrolijk en soms melancholiek. We hadden gekozen voor een rustige opbouw in tempo. Uit het juryrapport blijkt dat het allemaal wat minder ruw en luid mag! Alle 46 leden moeten dus iets minder power geven.

Als koraal hadden we gekozen voor Crimson Tide waarbij we een zeer verrassend slot hadden;  4 stemmig zongen we het koraal.

Tot slot speelden we de mars Mercury. Een moeilijke mars maar ‘OpMaat’ wist zich staande te houden!

Bij het Gouden Spiker Festival zijn er 3 prijzen te winnen voor de beste solo’s en voor het verplichte werk en tot slot een totaal winnaar: een Brûnzen Spiker, Sûlveren Spiker en een Gouden Spiker.

De resterende verenigingen krijgen wel een jury rapport maar weten niet op welke plaats ze geëindigd zijn. Helaas waren er voor ‘OpMaat’ geen prijzen. Wel vele tips in het juryrapport waardoor we goed kunnen bepalen hoe we ons gaan voorbereiden op het najaar concours van 2014.

Op onze media pagina kunt u een aantal leuke foto’s van deze dag bekijken.

Similar Posts